15 november 2012

Citronpaj & Moccarutor med nougattäcke



Bakade idag och fick frågan om recepten så jag lägger ut dom här istället...

CITRONPAJ

3 dl mjöl
2 msk socker
125 smör kylskåpskallt
2 msk vatten

Fyllning

4 ägg
3 dl socker
2 citroner
2/3 dl grädde

Blanda alla ingridienser till pajskalet i en påse eller bunke.
Tryck ut degen , nagga, ställt kallt i 30 min
Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda i 15 min sänk sedan värmen till 175 grader

Gör fyllningen...
Rör äggen med sockret, saft och skal av citronerna och grädden tills allt blandat sig och häll det i det avsvalnade skalet. Grädda ytterligare 20 min....

Servera med glass!!


MOCKABITAR MED NOUGAT

300 g smör
6 dl socker
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 ägg
1/2 dl kallt starkt kaffe
5 dl vetemjöl

Nougatglasyr
300 g nougat
150 g mörk choklad
25 g smör

Ev garnering
kakpynt tex guldkulor...

Smält smöret, rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner äggen ett i taget. Rör sist i mjöl och kaffe.
Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.

Skär nougat och choklad i mindre bitar och smält i kastrull på låg värme. Klicka i smör och låt det smälta under omrörning. Bred glasyren över kakan och låt stelna.
Skär kakan i små bitar.
Garnera om man vill......

Det står även i receptet att man kan frysa in kakan utan glasyren men jag frös in den MED glasyren. Tror inte det spelar nån roll.

MKT MKT god var den. Ja även pajen är underbart god - syrlig och fräsch...

Tills Vidare
//Linda

1 kommentar:

Victorias Provkök sa...

Mmm gott!!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se