03 januari 2012

Från typ is till 40 cm (om det räcker) snö på två dagar.
Jupp....när det väl ska komma så kommer det.....! Tycker synd om de som jobbar me borttagningen av snön!! Som typ kära maken.
Man har ju läst och hört ett och annat genom åren som "snöänka". Det ska gnällas och det ska klagas och dom flesta verkar ju veta preeeeeeecis hur det ska gå till när man snöröjer. Jooohooodå.
Det är så enkelt att ringa vk och slänga ur sig en massa skit.
Imorse så var det mkt riktigt en artikel om att det var f"Snöproblem i Umeå". Nån hade sagt att "När de varit här och plogat har de helt enkelt inte brytt sig om att ta bort kanterna som skapas och stänger igen infarterna".
Ja visst fine, så e det ju.
Jag brukar inte hugga men då kände jag att jag var tvungen att kommentera.
För det första så har dom inte skyldighet att ta undan plogkanterna utan det är fastighetsägaren själv som ska göra det.
Sen så kan man ju undra vad det skulle bli för skriverier OM dom stannade på VARJE infart eller utfart just för att ta bort plogkanten. Jooo då skulle det stå o VK "Snöröjningen i Umeå tar FÖR lång tid"
Jaja det är väl svensken i oss. Gnälla och klaga hela tiden.
Jag bara undrar va det är för människor som måste klaga hela tiden. Tänker dom inte på dom som jobbar, som knappt sover för att dom ska hjälpa de gnälliga folket. Som knappt träffar sina familjer under fleeeera dagar. Det handlar inte om att "bara" ta undan snön. Sen ska det rensas och finplogas. Det ska lyftas bort snö så det finns plats att lägga upp för kommande snöfall.
Vad skulle hända om snöröjarna gick ut i strejk...hihi
Nästan så roligt scenario i huvudet så man skulle vilja uppleva det.

Nä fy tusan vi ska va jäkligt tacksamma att det finns dom som vill och KAN jobba me detta.
Men...varför inte ta en sån gnällgubbe och sätta i en traktor en natt/dag/kväll...
Få se hur länge han skulle fixa det....

Näää nu har jag gnällt klart. Jag är en stolt "snöröjarfru" som VET hur mkt in man sliter samt hans arbetskamrater!

Tills Vidare
//Linda

Inga kommentarer: