14 november 2010

Kebabpaj med vitlöksdressing

Pajdeg
2 dl vetemjöl fullkorn
1 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning
450 g fläskfilé
1 påse taco kryddmix
1 gul lök
1 gul paprika
2 tsk smör
1 dl vatten 2 dl lagrad ost

Äggstanning
3 ägg
1 msk majsstärkelse
1 dl tacosås
2 dl turkisk yoghurt
salt, svartpeppar

Vitlöksdressing
2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
salt,peppar

Garnera med
Strimlad gurka

Ugn:
250 grader

Gör så här:
Mät upp mjöl och smör. Blanda ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda om tills en boll bildas.
Tryck ut degen i en pajform. Plasta och låt stå i kylen ca 30 min.
Nagga pajbotten och förgrädda skalet ca 10 min.

Skär filén i striml0r. Lägg köttet i en bunke med taco kryddmixen och blanda runt.
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
Bryn köttet i en stekpanna me smör och lök ca 5 min. Tillsätt vattnet och låt puttra i 5 min. Vänd ner paprikan de sista 2 minuterna.
Fördela fyllningen i skalet.

Vispa samman ägg,majsstärkelse,tacosås och turkisk yoghurt i en skål. Salta och peppra.
Häll äggstanningen över fyllningen, riv osten över och grädda pajen i mitten av ugnen 25-30 min.

Blanda samman gräddfil,majonnäs och riven vitlök i en skål. Smaka av med socker, salt och peppar.
Garnera pajen me strimlad gurka och servera med dressingen.

MUMMMSFILLIBABBA......




1 kommentar:

Jennely sa...

De här ska jag nog testa göra någondag, låter väldans gott! :)